paulina åkerberg

Mödravårdscentralen + förlossningsskada? 

Jag har ringt om en tid hos mödravårdscentralen för jag har en känsla i kroppen att jag kanske råkat ut för en ”förlossningsskada”. I min förra blogg så skrev jag min förlossningsberättelse och har funderat på att länka den i ett inlägg hit eller om jag skriver den igen, jag födde iaf vaginalt och fick bristningar bara. Jag fick 4 stygn sammanlagt , två på var sin sida av inre blygdläpparna. Efter förlossningen så fick jag åka tillbaka till KSS och göra en undersökning för cellförändringar. Jag hade visat tecken på måttliga cellförändringar förra året och under graviditeten ville dom göra en undersökning men jag var för långt gången för att kunna göra ett nytt cellprov så detta fick jag göra efter min förlossning. Jag var inte alls pigg på detta, för jag ville inte någon skulle vara där och kika och gräva efter man precis fött barn. Men iaf, jag åkte dit och fick det överstökat och med allt detta tog det lång tid innan jag läkte helt och jag hade fortfarande kvar stygnen när dom gjorde nytt cellprov, jag blödde inte längre men stygnen hade inte släppt. Så det blev en hel del kring förlossningen men jag hade en underbar förlossning

Men nu efteråt när det ändå gått snart 5månader så känner jag att något kanske blivit fel eller läkt fel. Det tog lång tid innan jag vågade ha sex igen. Jag är fortfarande rädd för att ha det, Självklart finns det olika anledningar, en av dom är för privat så kommer inte nämna den men det mesta handlar om att jag är rädd att det ska göra ont att ha sex. Och tyvärr så gör det det! Vi har testat flera olika lösningar men tyvärr har inget hjälpt så jag pratade med hjärtat om det här och vi båda känner att det kanske är lika bra att ringa och kika om det blivit fel läkt. Läst lite om det och det låter som att man kanske fått en förlossningsskada. Att ärrbildningen blivit fel läkt så det är för stramt. Det går lix inte.. ah. Det är för stramt. Då får man öppna upp där dom sytt och sy om igen. Det är jag inte alls taggad på isf! Men då får det bli så isf, jag vill ju kunna ha ett fungerande sex liv med min sambo. Och tar man inte tag i det så hur ska det då gå inför nästa förlossning?? Då kanske det blir ännu värre smärta. Nej tack! 

Någon som upplevt förlossningskador som vill dela med sig? 🙌🏻💕

Visst det tar lång tid innan kroppen återhämtar sig till det normala igen och mycket ändras efter en förlossning. Man får ta det i kroppens takt helt enkelt men detta är ändå något som inte känns rätt inombords. Jag känner min kropp väldigt väl och har oftast rätt när något är på gång, så förvånar mig inte om jag har rätt denna gången också. Men det känns skönt att man ringt och dom ska ringa tillbaka på Måndag så får jag ta det därifrån sen. 

Lite mamma tankar och upplevelser såhär en Torsdag💕

Puss! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats